Aloe Vera a její využití v kosmetice

Aloe Vera patří do čeledi liliovitých. Existuje přes 300 druhů rostlin rodu Aloe, ale jen některé z nich mají zvláštní vlastnosti.

Jedním tímto druhem je Aloe Vera, také nazývána Aloe barbadensis. Tato rostlina je původem z Afriky – pravděpodobně ze severní Afriky. Je to sukulentní rostlina, která roste pouze v subtropických nebo tropických podmínkách, kde nikdy nemrzne.

Na základě slibných výsledků z nejnovějších vědeckých testů týkajících se Aloe Vera, přidává mnoho společností z kosmetické branže Aloe Vera takřka do čehokoliv. Mnoho společností však bohužel už neuvádí kolik procent Aloe Vera je v produktu obsaženo, ani jaké její vlastnosti jsou využity.

Aloe Vera je poněkud drahou záležitostí, pokud má mít vlastnosti využitelné pro lékařské a kosmetické účely. Výroba (extrahování), jak je zmíněno níže, musí probíhat velmi opatrným a šetrným způsobem, aby byla zajištěna nejvyšší kvalita, při které jsou zachovány veškeré regenerující vlastnosti a vlastnost udržovat vlhkost.

Je proto dobré nahlížet na produkty, které kupujeme, kriticky. Pouze k tomu, aby Aloe Vera zklidnila podrážděnou pokožku je, dle amerického úřadu pro potraviny a léčiva (FDA – Food and Drug Administration), zapotřebí, aby její koncentrace v kosmetických produktech byla nejméně 5-10%. Pro dosažení obnovujícího efektu je zapotřebí koncentrace mnohem vyšší.

Pro společnost Aloe Vera Group ApS je velmi důležité, aby její produkty splňovaly to, co zákazníci od Aloe Vera očekávají. Veškeré naše produkty mají proto nejvyšší možný obsah Aloe Vera.

ACTIValoe®

ACTIValoe®  je ochranná známka největšího světového výrobce Aloe Vera, certifikovaného Mezinárodní vědeckou radou pro aloe (IASC), Aloecorp Inc., USA.Výrobky z  ACTIValoe®  jsou vysoce kvalitní a díky patentovanému výrobnímu procesu může Aloecorp zaručit zachování biologické aktivity.
 

 


Facebook